RenoCraft waarin het woord Reno staat voor Renovatie maar ook voor Renewable,  het engelse woord voor hernieuwbaar. Het woord Craft staat voor ambacht en vakmanschap.

Wij als mensen die dagelijks met bouwen bezig zijn, zijnde Architecten, Interieurarchitecten en Ingenieurs hebben een grote invloed op de kwaliteit van onze leefomgeving.

Daarom is het zo belangrijk dat we onze opdrachtgevers overtuigen van mens- en milieuvriendelijke bouwconcepten. Bio-ecologisch bouwen en wonen is dan ook de oplossing hiervoor en ook een term die RENOCRAFT wil uitdragen.

Duurzaam bouwen en renoveren is niet enkel energiezuinig bouwen. Het is veel meer dan dat, zoals daar zijn: optimaal ruimtegebruik, energie- en waterhuishouding en in het bijzonder ook het materiaalgebruik. Deze laatste is van primair belang in het tot stand komen van milieubewuste keuzes en ook vooral voor onze eigen gezondheid. We spreken daarom over de alles omvattende term “Bio-ecologisch bouwen en wonen”.

Duurzame ontwikkeling en onze visie hieromtrent kadert helemaal in de omschrijving zoals in het ‘Brundtland-rapport’. Het rapport is geschreven door het WCED (World Commission on Environment and Development) in 1987 en wordt ook door de Belgische vzw VIBE onderschreven.

We citeren uit het manifest van VIBE vzw:

Bio-ecologisch bouwen en wonen betekent dus ook: bouwen en wonen op zo’n manier dat wereldwijd een gezonde, ecologische en sociaal aanvaardbare leefomgeving geschapen en gevrijwaard wordt voor de huidige generaties en de generaties die na ons volgen. Dat vóóronderstelt een optimaal gebruik van lokaal beschikbare hernieuwbare grondstoffen en energiebronnen.

De mens- en milieuvriendelijke bouwconcepten alsook producten van RENOCRAFT kaderen helemaal in deze visie en willen wij graag promoten in deze huidige maatschappij met haar groeiende positieve consumentenbewustzijn.

Yves Michiels
RENOCRAFT 2011

Totaalrenovatie
Verbouwen van A tot Z
Onze totaalaanpak begint bij het ontwerp van uw renovatie. Daarna nemen wij ook de uit te voeren werken voor onze rekening. Zo bent u zeker van een perfect eindresultaat.
Renovatie keuken
Doordacht & functioneel
Een doordachte en functioneel ingerichte keuken maakt het leven zoveel mooier en makkelijker. Voor we beginnen ontwerpen, praten we uitvoerig over uw wensen en gewoonten, uw passies en behoeften.
Badkamer renoveren
Een plek om te genieten
Er wordt dan ook veel meer aandacht besteed aan de functionaliteit maar ook aan de sfeer, de gebruikte materialen, de gekozen technieken. Liever een ligbad? Of een verkwikkende regendouche? Jacuzzi misschien…?
Dressings & Maatkasten
Functioneel & Ruimtebesparend
RenoCraft ontwerpt en plaatst maatkasten, dressings en scheidingswanden die aansluiten bij de stijl van uw woning. Onze ontwerpen zorgen steeds voor slimme en ruimtebesparende oplossingen.